Tökfánk recept

Elkészítési idő 40 perc

A Tökfánk hozzávalói:
1,5 kg
főzőtök
4 evőkanál finom liszt
4 db
tojás
5-6 szál kaporlevél

A kisütéshez: étolaj.


A Tökfánk elkészítési módja:
A tököt megtisztítjuk, majd finoman legyaluljuk. Megszórjuk apróra vágott kaporlevéllel, sóval és 30-35 percig állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojássárgákat, jól összekeverjük, majd pár perc múlva a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Forró olajban evőkanálnyi nagyságú adagokban kisütjük.

Elkészíthető sütőtökből, karfiolból, patisszonból és cukkiniből is, de ekkor a kaporlevél elmarad.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tökfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook