Tökfánk recept


1,5 kg
főzőtök
4 evőkanál finom liszt
4 db
tojás
5-6 szál kaporlevél
só
A kisütéshez: étolaj.
A Tökfánk elkészítési módja:
A tököt megtisztítjuk, majd finoman legyaluljuk. Megszórjuk apróra vágott kaporlevéllel, sóval és 30-35 percig állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojássárgákat, jól összekeverjük, majd pár perc múlva a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Forró olajban evőkanálnyi nagyságú adagokban kisütjük.
Elkészíthető sütőtökből, karfiolból, patisszonból és cukkiniből is, de ekkor a kaporlevél elmarad.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 24. 16:48
A tökfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.