Cukkini fánkok recept
A Cukkini fánkok hozzávalói:3 közepes cukkini
10 dkg feta sajt
2 fej vöröshagyma
3-3 evőkanál finomra vágott kapor és petrezselyem
4 evőkanál liszt
3 tojás
olívaolaj,só,őröltbors
Díszítéshez:kaporlevél,petrezselyemlevél,paradicsomgerezdek.
A Cukkini fánkok elkészítési módja:
1.A nagyon finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban megpirítjuk. 2.A cukkiniket lereszeljük,és kinyomjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymát,és nagy lángon,állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk,és félretesszük. 3.Simára keverjük az elmorzsolt fetát,a kaprot, a petrezselymet,a lisztet meg a tojást,és ízlés szerint sózzuk.(előbb kóstoljuk meg ,mert a feta nagyon sós) 4.Hozzáadjuk a lehűlt cukkinismasszát,és alaposan összekeverjük.Serpenyőben ,olajat forrósítunk,és a kanállal kiszaggatott fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.Itatósra szedjük.
A cukkini fánkocskák,elég könnyen szétesnek,ezért várjuk meg hogy az egyik felük keményre sül ,és csak akkor fordítsuk meg.Ha a masszát 1 deci tejjel hígítjuk,kis palacsintákat süthetünk belőle,amelyek kitünő köretként szolgálhatnak ,sült halak vagy szárnyasok mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 293a94c4f3, 2007. nov. 4. 16:16
A cukkini fánkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.