Vegyes gyümölcsszósz (gyümölcsmártás) recept
A Vegyes gyümölcsszósz (gyümölcsmártás) hozzávalói:Fél kg magozott és szeletelt tetszőlkeges gyümölcs vegyesen (friss, fagyasztott, vagy befőtt),
20 dkg cukor,
fél liter víz,
pici só,
egy pohár tejföl,
egy ek liszt, kevés citromhéj.
A Vegyes gyümölcsszósz (gyümölcsmártás) elkészítési módja:
A gyümölcsöt a cukorral, meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra). A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást. Ha kell még utánízesítem cukorral, vagy sóval.
Húsok mellé ajánlott.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. nov. 4. 16:04
A vegyes gyümölcsszósz (gyümölcsmártás) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.