Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Erdélyi szász torta recept

Erdélyi szász torta recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Erdélyi szász torta hozzávalói:
10 dkg
vaj
6 db
tojás
10 dkg
porcukor
10 dkg
darált ( tört) mandula
5 dkg
mák ledarálva
lereszelt citromhéj
10 dkg
liszt.A díszítéshez: porcukor
kimagozott gyümölcs ( cseresznye, meggy)
vagy vékonyra szeletelt idénygyümölcsök.


Az Erdélyi szász torta elkészítési módja:
A vajat fellazítjuk, majd elkeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a porcukrot, a darált mandulát a finomra ledarált mákot, a lisztnek több mint a felét, és a citrom lereszelt héjából egy evőkanálnyit. Jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.A sütéshez a tepsit kivajazzuk, megszórjuk a liszt maradékával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-05 perc alatt készre sütjük. Kivéve porcukorral meghintjük és gyümölcsszeletekkel megszórva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az erdélyi szász torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook