Erdélyi szász torta recept
120 perc
Az Erdélyi szász torta hozzávalói:
10 dkg
vaj
6 db
tojás
10 dkg
porcukor
10 dkg
darált ( tört) mandula
5 dkg
mák ledarálva
lereszelt citromhéj
10 dkg
liszt.A díszítéshez: porcukor
kimagozott gyümölcs ( cseresznye, meggy)
vagy vékonyra szeletelt idénygyümölcsök.
Az Erdélyi szász torta elkészítési módja:
A vajat fellazítjuk, majd elkeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a porcukrot, a darált mandulát a finomra ledarált mákot, a lisztnek több mint a felét, és a citrom lereszelt héjából egy evőkanálnyit. Jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.A sütéshez a tepsit kivajazzuk, megszórjuk a liszt maradékával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-05 perc alatt készre sütjük. Kivéve porcukorral meghintjük és gyümölcsszeletekkel megszórva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 6. 14:44
Az erdélyi szász torta elkészítési módja és hozzávalói.