Füstölt sajtos karfiolropogós. recept
50 perc
A Füstölt sajtos karfiolropogós. hozzávalói:
1 nagy fej karfiol
5 dkg
kemény füstölt sajt
5 + 3 dkg
teavaj ( margarin)
2 evőkanál levesízesítő
só
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg
zsemlemorzsa
Tálaláshoz: petrezselyemzöld
hideg tejföl.
A Füstölt sajtos karfiolropogós. elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A kemény sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.A reszelt sajtot összekeverjük a szemlemorzsával. Egy nagyobb edényben főzővizet forralunk, amihez ételízesítőt adunk. Ebben a karfiolrózsákat 4-5 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük.(Ne főzzük lágyra, lényeges, hogy keményebb maradjon.) Kisebb edényben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sóval megszórjuk, és gyorsan elkavarjuk.Kivajazunk egy tepsit, a karfiolrózsákat belerakjuk, majd megcsepegtetjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajttal összekevert zsemlemorzsával. Kevés főzővizet öntünk a tepsi aljába, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt átsütjük úgy, hogy szép, aranybarna színt kapjon. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 26. 07:41
A füstölt sajtos karfiolropogós. elkészítési módja és hozzávalói.