Karfiol sütve recept
60 perc
A Karfiol sütve hozzávalói:
1,5 kg
karfiol
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyem levél
5 dkg
füstölt kemény sajt reszelve
8 dkg
vaj (margarin)
1 kiskanál őrölt fekete bors
6-8 evőkanál zsemlemorzsa,1 kiskanál őrölt erős paprika
só.
A Karfiol sütve elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és 1 evőkanál ételízesítővel ( vagy 2 db. leveskockával) ízesített főzővízben kb. 6-8 percig főzzük, de lényeges, hogy kissé kemény maradjon.A petrezselyemlevelet apróra vágjuk, majd összekeverjük a csípős paprikaporral, az őrölt fekete borssal és kissé megsózzuk, s végül kb. 5 dekányi felolvasztott vajjal összekeverjük. A zsemlemorzsát a reszelt sajttal külön tálkában összekeverjük. Most a sütőtepsit kikenjük a vaj maradékával és a karfiolrózsákat rendezve belerakjuk, majd előbb megszórjuk a reszelt sajtos keverékkel és végül a petrezselymes keverékkel is. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. ( Addig süssük, amíg a morzsa szép aranyszínű nem lesz). Friss salátával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. ápr. 21. 13:44
A karfiol sütve elkészítési módja és hozzávalói.