Sonkás sajtos karfiol recept


1 kg karfiol,
10 dkg főtt,füstölt szalonna,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
0,5 l tej.
6 főtt tojás,
10 dkg sajt,
10 dkg vaj,
8 evőkanál liszt,
0 evőkanál zsemlemorzsa,
petrezselyem,
só,bors
A Sonkás sajtos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedve,forró vízbe áztatom,sós vízben puhára főzőm és leszűröm. Egy tűzálló tálat kivajazok,beleteszem a karfiolt,a felkarikázott keménytojást és a csíkokra vágott sonkát.Megszórom zsemlemorzsával,és a következő mártással öntöm le: világos rántást készítek ,a tejjel felengedem és jól megfűszerezem. a tetejére hintem a reszelt sajtot és aranyszínűre sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. jún. 21. 19:55
A sonkás sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.