Szalonnás karfiol recept
A Szalonnás karfiol hozzávalói:1 fej karfiol
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál olaj
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
1 dl tejföl
só
őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld
A Szalonnás karfiol elkészítési módja:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 11. 18:56
A szalonnás karfiol elkészítési módja és hozzávalói.