Sonkás batyuk recept
A Sonkás batyuk hozzávalói:1 doboz készen kapható fagyasztott leveles vajas tészta (50 dkg)
25 dkg főtt sonka
2 tojás
2 ek tejföl
törött bors
só
a tészta nyújtásához kevés liszt
A Sonkás batyuk elkészítési módja:
Előkészítése: a sonkát nagy lyukú darálón ledarálom, és a tejföllel összekeverem. Kevés sóval és borssal fűszerezem. A tojást habosra felverem. Elkészítése: a felengedett tésztát lisztezett deszkára rakom, és vékonyra kinyújtom. Lisztbe mártott derelyemetszővel 5 x 5 cm-es négyszögeket vágok belőle. A tésztakockákat bekenem a tojással, majd kevés sonkakrémet rákenek. A tésztát összehajtogatom, a tetejét is bekenem a tojással. Nem túl közel, egymás mellé, sütőlemezre teszem, és az előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon sütöm. Az első 10 percben nem nyitom ki a sütő ajtaját!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 8. 13:32
A sonkás batyuk elkészítési módja és hozzávalói.