Sonkás karfiolleves recept
A Sonkás karfiolleves hozzávalói:40 dkg karfiol
1 cs petrezselyem
20 dkg főtt, füstölt sonka (esetleg gépi)
1 kk ételízesítő por
só, őrölt fehérbors
1 liter húsleves (kockából is jó)
1 dl tejszín
2 ek liszt
A Sonkás karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, só, bors, ételízesítő, és húslevesben megfőzzük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Besűrítjük a liszttel elkevert tejszínnel. Még egyszer átforraljuk, petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 9. 12:53
A sonkás karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.