Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kelgöngyöleg recept

Kelgöngyöleg recept

A Kelgöngyöleg hozzávalói:
* 1 db nagyobb fej kelkáposzta
* 50 dkg marha-, sertés-, esetleg pulykahús
* 10 dkg rizs
* petrezselyemzöld
* 2 db kisebb fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt szalonna vagy húsos szalonna
* 1 pohár tejföl
* só
* bors
* pirospaprika
* étolaj
* ételízesítő


A Kelgöngyöleg elkészítési módja:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk. A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük. A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük. A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben


Kategória: Egytálételek receptjei


A kelgöngyöleg elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook