Kelgöngyöleg recept
A Kelgöngyöleg hozzávalói:* 1 db nagyobb fej kelkáposzta
* 50 dkg marha-, sertés-, esetleg pulykahús
* 10 dkg rizs
* petrezselyemzöld
* 2 db kisebb fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt szalonna vagy húsos szalonna
* 1 pohár tejföl
* só
* bors
* pirospaprika
* étolaj
* ételízesítő
A Kelgöngyöleg elkészítési módja:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk. A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük. A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük. A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 7. 21:34
A kelgöngyöleg elkészítési módja és hozzávalói.