Gombás-májas rakott karaj recept
A Gombás-májas rakott karaj hozzávalói:* 1 kg sertéskaraj
* 6 db tojás
* 3 db zsemle
* 2-3 evőkanál sertésmájkrém
* 10 dkg szeletelt gomba
* 2 dl tej
* só
* bors
* ételízesítő
* 1-2 kávéskanál étolaj
* petrezselyem ízlés szerint
A Gombás-májas rakott karaj elkészítési módja:
A szeletekre vágott karajt kiverjük, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró zsíron mindkét oldalát kicsit megpirítjuk. 3 tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez, kevés bors hozzáadásával masszát keverünk. Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, a 2-3 evőkanál sertésmájkrémet, a gombát, végül 3 nyers tojást ráöntünk, jól összekeverjük. Sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint. A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük, ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Salátával vagy bármilyen körettel tálalható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 6. 06:34
A gombás-májas rakott karaj elkészítési módja és hozzávalói.