Rizs padlizsánnal vagy zöldbabbal recept
A Rizs padlizsánnal vagy zöldbabbal hozzávalói:70 dkg puhára főtt rizs
3 evőkanál olaj
1,5 teáskanál mustármag
kb. 35 dkg padlizsán (vagy zöldbab)
3 evőkanál apróra vágott zöldpaprika (csípős!)
vagy pirospaprika
1,5 teáskanál só
1 teáskanál kurkumapor
3 evőkanál citromlé
A Rizs padlizsánnal vagy zöldbabbal elkészítési módja:
Főzzük meg a rizst. Egy széles edényben süssük meg olajban a mustármagokat. Keverjük hozzá a padlizsánt vagy a zöldbabot. Öntsünk 1-2 evőkanálnyi vizet a zöldségre. Fedjük le az edényt, főzzük 10 percig, időnként keverjük meg. Sózzuk meg és keverjük bele a kurkumát és az apróra vágott zöldpaprikát. Keverjük hozzá a rizst. Fedjük le és főzzük még 5 percig. Vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a citromot
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 9. 12:49
A rizs padlizsánnal vagy zöldbabbal elkészítési módja és hozzávalói.