Sonkás tepsis karfiol recept
A Sonkás tepsis karfiol hozzávalói:1 nagy karfiol
20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
kevés vaj
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem
só
bors
ételízesítő
grill zöldség fűszer
1 tojás
1-2 csomag sonka, vagy bacon
20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)
A Sonkás tepsis karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel. A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele), és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat. Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük. Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2017. jan. 14. 17:27
A sonkás tepsis karfiol elkészítési módja és hozzávalói.