Tojással töltött káposzta recept
A Tojással töltött káposzta hozzávalói:4 személy részére
40 dkg savanyúkáposzta-levél
6 tojás
10 dkg búzakorpa
2 dl kefír
1 evőkanál margarin light (én kókuszzsírt használ)
1 kávéskanál ételízesítő
1 késhegynyi őrölt köménymag
só
őrölt bors
A Tojással töltött káposzta elkészítési módja:
1. A káposztaleveleket kevés, az ételizesítővel (vagy egy erőleves kockával) felforralt vízben félpuhára pároljuk. Négy tojást keményre főzünk, folyó hideg vízben jól lehűtjük, majd megpucoljuk. 2. A kemény tojásokat lereszeljük, elkeverjük a búzakorpával, a nyers tojásokkal és az őrölt köménymaggal,sóval, borssal fűszerezzük. 3. A jól elkevert masszát a káposztalevelekbe töltjük, majd felgöngyöljük. Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük a tekercseket, és a kefirrel meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk
Búzakorpa helyett lehet kukoricadarát használni
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jan. 4. 11:16
A tojással töltött káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.