Rakott krumpli sült zöldségekkel recept
A Rakott krumpli sült zöldségekkel hozzávalói:4-6 közepes burgonya
2 cukkini
3-4 paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
oregánó
fokhagyma
A Rakott krumpli sült zöldségekkel elkészítési módja:
A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, ezután tedd fel főni, majd ha megfőtt, borítsd egy tepsibe. Eközben egy serpenyőben süsd meg a felkarikázott cukkinit, ha kész, préselj rá fokhagymát, szórj rá oregánót, és borítsd rá a már tepsiben lévő burgonyára. Utána süsd meg a szintén karikára vágott paprikát, és ezt is pakold a tepsibe. Kockázd fel a vöröshagymát, a serpenyőben maradt olajon dinszteld meg, préselj rá még egy kis fokhagymát, szórj rá pirospaprikát, és öntsd föl egy kis vízzel. Lényegében ez egy fokhagymás pörköltalap. Ebbe tedd a felezett paradicsomokat, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, és főzd addig, míg szósz sűrűségű lesz. /Én nem szoktam előre meghámozni a paradicsomokat, ha már megfőtt, úgyis ki tudom halászni a héját a szószból./ Ezt a szószt öntsd a zöldségeidre, majd a sütőben kicsit süsd át az egészet. Természetesen bármilyen zöldséggel fel lehet még dobni, én padlizsánt is teszek bele néha, és mexikói zöldségkeverékkel is színesítem.
Normál körülmények között sült bacont szórok a tetejére, paradicsomszósz helyett besamelt készítek és sajtot is reszelek rá, de így ebben a formában keményítőnapra ideális, és így is nagyon finom. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál pepecsebb az elkészítése, mivel úgy finom, ha mindet külön megsütöd egy serpenyőben.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jan. 2. 08:30
A rakott krumpli sült zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.