Zöldségestál recept
A Zöldségestál hozzávalói:6 burgonya,
8 zsenge cukkini,
5 közepes padlizsán,
6 húsos zöld paprika,
4 közepes fej hagyma,
75 dkg paradicsom,
olaj,
só,
bors
A Zöldségestál elkészítési módja:
A padlizsánt megmossuk és hámozzuk, felszeleteljük karikákra, sózzuk, fél órára szûrõtálba tesszük, hogy a leve elfolyhasson. Megtisztítjuk a többi zöldséget is és a cukkini kivételével az összeset meghámozzuk. A paradicsomot meghámozzuk és eltávolítjuk a magjait. A hagymát, paprikát, burgonyát és cukkinit kockára daraboljuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a paradicsom kivételével az összes zöldségfélét hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Lefedve, idõnként megkeverve, mérsékelt tûzön pároljuk. A paradicsomokat megtörjük és a zöldségekre öntjük. Tovább pároljuk. Ha a zöldségek megpuhultak, utánasózzuk és borsozzuk. Melegen és hidegen is tálalható a húsok mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 23. 22:27
A zöldségestál elkészítési módja és hozzávalói.