Sertésborda májjal és erdei gombával recept
A Sertésborda májjal és erdei gombával hozzávalói:80 dkg csont nélküli sertéskaraj
20 dkg sertésmáj
10 dkg erdei gomba
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg párolt zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt borskeverék
só
olaj
A Sertésborda májjal és erdei gombával elkészítési módja:
A sertéskarajt nyolc egyforma vastag szeletre vágjuk, és a közepéről kifelé indulva egyenletesen kiveregetjük. Sózzuk, mindkét oldalán borsozzuk. Elővesszük kedvenc teflonserpenyőnket, kevés olajat hevítünk benne, és hirtelen kisütjük a szeleteket (kívül kérges, belül omlós, akkor a jó). Tálalásig melegen tartjuk. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, a sütésből visszamaradt zsiradékban kiolvasztjuk. Rávetjük a félfőre vágott hagymát, a szeletelt erdei gombát és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott sertésmájat, majd készre pároljuk. A ragut a hússzeletek tetejére halmozzuk, és pirított burgonyával tálaljuk. Bontsunk fel mellé egy szép rajnai rizlinget is. A receptet Dzsafi küldte.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. dec. 31. 07:44
A sertésborda májjal és erdei gombával elkészítési módja és hozzávalói.