Kolbásszal töltött sertéskaraj recept
A Kolbásszal töltött sertéskaraj hozzávalói:80 dkg-os rövidkaraj
1 evőkanál só
kb
20 dkg füstölt kolbász (a karaj hosszúságának megfelelő)
4 evőkanál étolaj
A Kolbásszal töltött sertéskaraj elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd hosszú, éles késsel hosszában fölszúrjuk. Akkora vágást készítünk, amelybe az előzőleg megfagyasztott kolbászt bele tudjuk tolni. A megtöltött húst sóval bedörzsöljük, a felforrósított olajon átforgatjuk, majd kevés vizet aláöntve, lefedve forró sütőbe tesszük. 240°C-on 35-40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Éles késsel vékonyan fölszeletelve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. dec. 29. 22:18
A kolbásszal töltött sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.