Füstölt hússal töltött kacsa recept
A Füstölt hússal töltött kacsa hozzávalói:1 db pecsenyekacsa,
1 fej vöröshagyma,
2 db zsemle,
2 dl tej,
1 db kacsamáj,
zsír,
2 tojás,
10 dkg füstölt hús,
petrezselyem zöld,
törött bors,
kakukkfű,
só
A Füstölt hússal töltött kacsa elkészítési módja:
A kacsát megtisztítom, kívül-belül megsózom, belsejébe kakukkfüvet szórok. Olajban megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, a zsemléket tejbe áztatom, és jól kicsavarom. A kacsamájat apró kockákra vágom, és egy kevés zsíron kissé megpirítom. A zsemlékhez hozzáadom a májat, a tojást, az apró kockákra vágott főtt füstölt húst. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezem. A tölteléket jól összedolgozom, majd a kacsa hasüregébe töltöm. A nyílást hústűvel betűzöm, és a kacsát egy zsírral kikent tepsibe teszem. Kevés vizet öntök alá, majd fóliával letakarom, és a közép meleg sütőbe téve, egy órát sütöm. Ezután a fóliát eltávolítom, és még 8-10 percig sütöm. Salátával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. dec. 23. 08:12
A füstölt hússal töltött kacsa elkészítési módja és hozzávalói.