Karácsonyi tonhalas rakottas recept
A Karácsonyi tonhalas rakottas hozzávalói:1 narancs lereszelt héja
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 10 közepes burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 15 dkg sajt
- 1 pohár tejföl
- só
- olaj
A Karácsonyi tonhalas rakottas elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, vajjal vagy olajjal kikent magas falú tepsibe vagy hőálló tálba karikázzuk a felét. Megsózzuk, majd rákanalazzuk a tonhalat a levével együtt (a legjobb az aprított, ha darabos, össze kell törni!). Megszórjuk a reszelt narancshéjjal, és vékonyra szelt hagymakarikákkal megrakjuk. Erre karikázzuk a maradék főtt burgonyát. A tetejét is megsózzuk, megkenjük a tejföllel, és meghintjük a maradék narancshéjjal. Végül sajtot reszelünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. dec. 22. 07:59
A karácsonyi tonhalas rakottas elkészítési módja és hozzávalói.