Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi tonhalas rakottas recept

Karácsonyi tonhalas rakottas recept

A Karácsonyi tonhalas rakottas hozzávalói:
1 narancs lereszelt héja
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 10 közepes burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 15 dkg sajt
- 1 pohár tejföl
- só
- olaj


A Karácsonyi tonhalas rakottas elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, vajjal vagy olajjal kikent magas falú tepsibe vagy hőálló tálba karikázzuk a felét. Megsózzuk, majd rákanalazzuk a tonhalat a levével együtt (a legjobb az aprított, ha darabos, össze kell törni!). Megszórjuk a reszelt narancshéjjal, és vékonyra szelt hagymakarikákkal megrakjuk. Erre karikázzuk a maradék főtt burgonyát. A tetejét is megsózzuk, megkenjük a tejföllel, és meghintjük a maradék narancshéjjal. Végül sajtot reszelünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi tonhalas rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook