Karácsonyi káposztasaláta recept
A Karácsonyi káposztasaláta hozzávalói:50 dkg káposzta
2 sárgarépa
1 lilahagyma
1 alma
Öntet hozzávalói
1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
1-2 teáskanál cukor
1 teáskanál dijoni mustár
fél citrom leve
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
A Karácsonyi káposztasaláta elkészítési módja:
A káposztát és a lilahagymát gyaluljuk, fel vékonyra. A sárgarépát és az almát tisztítás után mossuk meg, és reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. Tegyük egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze. Az öntet hozzávalóit keverjük simára. Ízlés szerint ízesítjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra. Öntsük a káposztás keverékre, majd jól forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje. A kész salátát tegyük pár órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: ronka, 2016. dec. 20. 20:58
A karácsonyi káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.