Királyi matrózok karácsonyi grogja recept
A Királyi matrózok karácsonyi grogja hozzávalói:(4 személyre):
1 dl rum
6 dl víz
1 teafilter (Lipton Yellow Label)
2 evőkanál méz
1 rúd fahéj
1 citrom
esetleg 1 narancs
A Királyi matrózok karácsonyi grogja elkészítési módja:
A vizet fel kell forralni a fahéjrúddal, majd le lehet venni a tűzről. Fél percre bele kell tenni a teafiltert, éppen annyi időre, hogy a teafű beszínezze a vizet, de jellegzetes, karakteres aromát ne kapjon. A megmosott citrom héját zöldséghámozóval le kell vágni és beledobni a “teába”, majd mehet bele a fél citrom leve (és az 1 narancs leve), a méz és a rum. Az egészet jól össze kell keverni, leszűrni, és még forrón, azonnal lehet fogyasztani. (Ha kihűl, akkor érdemes megmelegíteni, de forralni felesleges.)
Fahéj mellett szegfűszeget, szegfűborsot és szerecsendiót, sőt egy kevés gyömbért is lehet tenni a vízbe, hogy a grognak még karácsonyibb hangulata legyen.
Myreille
Forrás: Moksha.hu
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. dec. 24. 09:08
A királyi matrózok karácsonyi grogja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.