Karácsonyi tengerész koktél: grog recept
A Karácsonyi tengerész koktél: grog hozzávalói:4 személyre:
1 dl rum
6 dl víz
1 teafilter
2 evőkanál méz
1 rúd fahéj
1 citrom
esetleg 1 narancs
A Karácsonyi tengerész koktél: grog elkészítési módja:
A vizet fel kell forralni a fahéjrúddal, majd le lehet venni a tűzről. Fél percre bele kell tenni a teafiltert, éppen annyi időre, hogy a teafű beszínezze a vizet, de jellegzetes, karakteres aromát ne kapjon. A megmosott citrom héját zöldséghámozóval le kell vágni és beletenni a teába, majd mehet bele a fél citrom leve (és az 1 narancs leve), a méz és a rum. Az egészet jól össze kell keverni, leszűrni, és még forrón, azonnal lehet fogyasztani. (Ha kihűl, akkor érdemes megmelegíteni, de forralni felesleges.) Fahéj mellett szegfűszeget, szegfűborsot és szerecsendiót, sőt egy kevés gyömbért is lehet tenni a vízbe, hogy a grognak még karácsonyibb hangulata legyen.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 9. 18:49
A karácsonyi tengerész koktél: grog elkészítési módja és hozzávalói.