Húsos kocka – rakott tészta recept
A Húsos kocka – rakott tészta hozzávalói:10 tojás
10 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt, esetleg szezámpehellyel vegyesen, vagy csak szezámpehellyel. Ez esetben sok köménymag kell a szezám ízének elfedésére.
2 evőkanál kacsazsír
0, 5 kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint zúzott fokhagyma
só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt kömény
10 dkg kemény sajt, a legjobb a parmezán
A Húsos kocka – rakott tészta elkészítési módja:
A darált húst összekeverem az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és a többi fűszerrel, a sajt fejével. Felverem a tojások fehérjét pici só hozzáadásával kemény habbá, majd belekeverek 10 dkg őrölt mandulát, vagy mandulalisztet. Egy nagyméretű mély tepsibe (kb. 35×23 cm) sütőpapírt teszek, és beleöntöm a tésztát. A fűszerezett darált húst egyenletesen elterítem a tésztára. A 10 tojás sárgáját elkeverem 2 evőkanál kacsazsírral (a zsír el is hagyható), és bekenem vele a húsos tészta tetejét. A maradék 5 dkg sajtot a húsos rakott tészta tetejére hintem. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sül.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 3. 22:35
A húsos kocka – rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.