Burgonyasaláta majonézesen recept
A Burgonyasaláta majonézesen hozzávalói:80 dkg burgonya
2 evőkanál borecet
2 evőkanál cukor
1 kiskanál só
10 dkg majonéz
2 dl kefir
1 evőkanál mustár
1-1 csokor petrezselyem és friss tárkony
A Burgonyasaláta majonézesen elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A borecetet a cukorral meg a sóval elkeverjük egy deci vízben, és a burgonyakockákra öntjük. Egy fél órán át, állni hagyjuk, eközben néhányszor átforgatjuk: A majonézt á kefirrel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, majd a burgonyakockákat is beleforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálban szervírozzuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. dec. 31. 22:26
A burgonyasaláta majonézesen elkészítési módja és hozzávalói.