Kelt tésztába tekert virsli recept
A Kelt tésztába tekert virsli hozzávalói:30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,25 dl langyos tej, kevés cukor a felfuttatáshoz
1 kávéskanál só
3 dkg margarin
1 tojás sárgája
7 db virsli
1 tojásfehérje a teteje kenéséhez
A Kelt tésztába tekert virsli elkészítési módja:
A virsliket hosszában kettévágjuk. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal sima tésztát készítünk. Téglalap alakúra kinyújtjuk. 2 cm-es csíkokat vágunk belőle és rátekerjük a virslire. Hagyjuk kelni a tésztát, addig amíg a sütő bemelegszik. Megkenjük a tetejét a felvert tojásfehérjével. Kb: 30 perc a sütés
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2017. jan. 7. 19:28
A kelt tésztába tekert virsli elkészítési módja és hozzávalói.