Ropogós karfiol recept


1,5 kg
karfiol
2 db
tojás,1 evőkanál + 1 kiskanál finom só
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
20 dkg
darált füstölt sertéscomb (tarja)
A kisütéshez: étolaj.
A Ropogós karfiol elkészítési módja:
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és 1 evőkanálnyi sóval ízesített vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra ledarált füstölt húst is. Jól összekeverjük és ebben a masszában megforgatjuk a karfiolrózsákat.Forró olajban aranybarna színűre kisütjük. Friss zöld salátával kínáljuk. Kiváló fogyókúrás étel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 24. 08:06
A ropogós karfiol elkészítési módja és hozzávalói.