Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás datolyatorta recept

Mandulás datolyatorta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mandulás datolyatorta hozzávalói:
15 dkg
porcukor
2 db
tojás
20-22 szem datolya
15 dkg
hámozott mandula
20 dkg
citrommáz.Ostya a tortasütő kibéleléséhez
A citrommázhoz: 5 ecőkanál porcukor
1 egész citrom leve.


A Mandulás datolyatorta elkészítési módja:
A mandulát héjától megtisztítjuk, majd apróra törjük. A datolyát kimagozzuk, és hosszúkásra felvágjuk. Feltörjük a tojásokat,a sárgáját félre tesszük.A fehérjét kemény habbá verjük, amihez fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. Végül óvatosan összekeverjük a tört mandulával és a datolyával is. Ha kész a tortasütőt ostyával kibéleljük és szép aranysárgára megsütjük. A kész sütemény tetejét citrommázzal bevonhatjuk, de anélkül is finom. A citrommáz elkészítése: a porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a leszűrt citromlevet mindaddig, amíg kenhető massza nem lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás datolyatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook