Mandulás datolyatorta recept
50 perc
A Mandulás datolyatorta hozzávalói:
15 dkg
porcukor
2 db
tojás
20-22 szem datolya
15 dkg
hámozott mandula
20 dkg
citrommáz.Ostya a tortasütő kibéleléséhez
A citrommázhoz: 5 ecőkanál porcukor
1 egész citrom leve.
A Mandulás datolyatorta elkészítési módja:
A mandulát héjától megtisztítjuk, majd apróra törjük. A datolyát kimagozzuk, és hosszúkásra felvágjuk. Feltörjük a tojásokat,a sárgáját félre tesszük.A fehérjét kemény habbá verjük, amihez fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. Végül óvatosan összekeverjük a tört mandulával és a datolyával is. Ha kész a tortasütőt ostyával kibéleljük és szép aranysárgára megsütjük. A kész sütemény tetejét citrommázzal bevonhatjuk, de anélkül is finom. A citrommáz elkészítése: a porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a leszűrt citromlevet mindaddig, amíg kenhető massza nem lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 18. 05:38
A mandulás datolyatorta elkészítési módja és hozzávalói.