Juhtúróval töltött gombafejek recept
50 perc
A Juhtúróval töltött gombafejek hozzávalói:
10-12 db
gombafej,30 dkg
juhtúró
5 dkg
teavaj ( margarin)
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 egész citrom leve
5 dkg
kemény füstölt sajt reszelve
só
1 csokor petrezselyemlevél.
A Juhtúróval töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombákat tisztítjuk, a kitört szárakat külön tesszük (felhasználható leveshez, de az eljárást folytatva feldarabolva, turmixolva a töltelékhez is). Vizet forralunk sóval, a citrom levéből kb. 2 evőkanálnyival és ebben a gombákat előfőzzük pár percig. Kiszedve megtöltjük a töltelékkel. Juhtúrót elkeverünk a vajjal, kevés apróra vágott petrezselyemmel, a maradék citrom levével, egy evőkanálnyi reszelt sajttal. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd alaposan kikeverjük, átdolgozzuk. Tepsit kikenünk vajjal, egymástól kissé távolabb elhelyezzük a gombafejeket és megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk a füstölt sajttal. Közepesen meleg sütőben pár perc alatt készre sütjük. Kivéve megszórjuk petrezselyemlevéllel. Burgonyakrokett, majonéz vagy tartármártás illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 14. 07:20
A juhtúróval töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.