Zeller mártás, ahogy én készítem. recept
A Zeller mártás, ahogy én készítem. hozzávalói:/4 főre/
25 dkg zeller
5 dkg liszt
só
cukor
2,5 dl húsleves,vagy kockából leves
olaj
kis fej hagyma
őröltbors
1 kispohár tejföl
A Zeller mártás, ahogy én készítem. elkészítési módja:
A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük. A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt zellert,sózzuk,borsozzuk,és kevés húslé hozzáadásával addig pároljuk,amíg a levét elfőtte és majdnem puha lett. Ekkor meghintjük a liszttel,felengedjük a maradék húslével,kevés cukorral ízesítjük,és kevergetve addig főzzük,amíg a zeller teljesen megpuhul. Ezután hozzáadjuk a tejfölt,simára keverjük,egyet összeforraljuk és tálaljuk.
Főtt húsokhoz nagyon finom,tört burgonyát lehet még hozzá adni
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 12. 16:46
A zeller mártás, ahogy én készítem. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.