Padlizsános lecsó baromfivirslivel recept
A Padlizsános lecsó baromfivirslivel hozzávalói:Csípős piros arany.
1 csepp édesítőszer
• fűszerpaprika
• só
• 5 g olívaolaj
• 30 g vöröshagyma
• 50 g cukkini
• 50 g paradicsom
• 50 g padlizsán
• 100 g zöldpaprika
• 1 db baromfi virsli
A Padlizsános lecsó baromfivirslivel elkészítési módja:
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tűzön, olívaolajon elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva megszabadítjuk a héjuktól, és a paprika után kockázzuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott padlizsánt és cukkinit is. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával (ha csípősen szeretjük, keverünk bele még Piros Aranyat is), hozzáadunk egy csepp édesítőt, majd készre főzzük. Mikor a lecsó majdnem kész, beletesszük a virslit is (ízlés szerint egyben vagy karikára vágva), és összeforraljuk. Forrón tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Migriba, 2010. febr. 12. 11:18
A padlizsános lecsó baromfivirslivel elkészítési módja és hozzávalói.