Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági szegénykocsonya recept

Galyasági szegénykocsonya recept

Elkészítési idő 360 perc

A Galyasági szegénykocsonya hozzávalói:
4 db
sertésköröm
2 db
sertésfül
kb.40-50 dkg
sertéshús
bőrke tetszés szerint
1 db
sertésfarok
1 nagy fej fokhagyma
2-3 db
erős
csípős paprika

2 db
vöröshagyma
15-20 szem fekete bors.


A Galyasági szegénykocsonya elkészítési módja:
A körmöt és a fület megtisztítjuk, ha kell perzseljük, majd mosás után daraboljuk. Ha sertésfejet veszünk, akkor tisztítjuk, csontozzuk. Egy nagy lábasba téve a húsokat felöntjük azok háromszorosával több vízzel. ( Főzés után kb. az egyharmada elpárolog).Hozzáadjuk a tisztított fokhagymagerezdeket, valamint a mosott, de héjával meghagyott vöröshagymát,a csípős paprikákat, a szemes borsot és a sót is. Ha felforrt. lehabozzuk, majd egészen lassú tűzön 6-7 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a gőzölgő lé felé tartott tenyerünk ragadóssá válik. Ekkor leszűrjük, a benne lévőket kicsontozzuk, majd a levet ráöntjük és a meghűlés után zsírtalanítjuk.

A lé megdermedése után friss kenyérrel, külön tálkán citromkarikákkal kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági szegénykocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook