Galyasági szegénykocsonya recept
360 perc
A Galyasági szegénykocsonya hozzávalói:
4 db
sertésköröm
2 db
sertésfül
kb.40-50 dkg
sertéshús
bőrke tetszés szerint
1 db
sertésfarok
1 nagy fej fokhagyma
2-3 db
erős
csípős paprika
só
2 db
vöröshagyma
15-20 szem fekete bors.
A Galyasági szegénykocsonya elkészítési módja:
A körmöt és a fület megtisztítjuk, ha kell perzseljük, majd mosás után daraboljuk. Ha sertésfejet veszünk, akkor tisztítjuk, csontozzuk. Egy nagy lábasba téve a húsokat felöntjük azok háromszorosával több vízzel. ( Főzés után kb. az egyharmada elpárolog).Hozzáadjuk a tisztított fokhagymagerezdeket, valamint a mosott, de héjával meghagyott vöröshagymát,a csípős paprikákat, a szemes borsot és a sót is. Ha felforrt. lehabozzuk, majd egészen lassú tűzön 6-7 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a gőzölgő lé felé tartott tenyerünk ragadóssá válik. Ekkor leszűrjük, a benne lévőket kicsontozzuk, majd a levet ráöntjük és a meghűlés után zsírtalanítjuk.
A lé megdermedése után friss kenyérrel, külön tálkán citromkarikákkal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 13. 06:39
A galyasági szegénykocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.