Párolt-sült oldalas recept
140 perc
A Párolt-sült oldalas hozzávalói:
4 személyre:
1 kg bőrös oldalas
1-2 közepes fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 szem bors
1 nagy babérlevél
tetszés szerint só
Őrölt fűszerek: feketebors, kömény,/ételízesítő/sült sertéshúsokhoz való fűszerkeverék.
A Párolt-sült oldalas elkészítési módja:
Megtisztított sertésoldalast besózom, ezután előkészítem a sütőtálat: az aljába darabolok fel hagymát és fokhagymát, rászórom az egész borsot és a babérlevelet is. Ezek után ráhelyezem az oldalast a bőrös felével lefelé, rászórom az őrölt fűszereket, majd a maradék hagymát, ill. fokhagymát is. Annyi vizet teszek alá, hogy a negyede vízben legyen, lefedem és beteszem a sütőbe, vagy a tűzhelyen lábasban is megpárolódik. Néha ránézek, nehogy elforrjon a víz alóla, ha kell pótolom. Miután puhára pároltam/kb.2 óra/ jön a sütés-miközben 1-2x megforgatom. Kb. 220 fokon párolom a sütőben és 240 fokon sütöm-nem grillezem.
Köretnek illik mellé a rizs, vagy a knédli, kenyérke:) de a sült krumpli bármelyik változata is,+ dinsztelt káposzta.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: quimbi, 2009. ápr. 3. 14:35
A párolt-sült oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.