Nagyanyám narancstortája recept
80 perc
A Nagyanyám narancstortája hozzávalói:
A tésztához: 8 db
tojás
10 dkg
vaj
30 dkg
vaníliás cukor,fél vanília rúd
30 dkg
liszt.A krémhez: 5 dl
tejszín
25 dkg.porcukor
6 db narancs reszelt héja
fél rúd összetört vanília,
A Nagyanyám narancstortája elkészítési módja:
Fél rúd vaníliát összetörünk és a 30 dkg. cukorhoz keverjük, amihez hozzáadjuk a feltört tojások felvert sárgáját és az olvasztott vajat. Az egészet alaposan átdolgozzuk, majd hozzátesszük a tojások keményre felvert habját és a lisztet is.Összekeverjük, ellapítjuk és kikent meglisztezett tepsiben kb. egy óra alatt készre sütjük. Ha kész teljes lehűlésig a tepsiben hagyjuk, majd kivéve 4-5 levélre vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. Egy kevés porcukrot, tejhabot, és narancshéjat félre teszünk. A vanília rúd másik felét szintén összetörjük és a porcukorral, valamint a narancsok finoman lereszelt héjával összekeverjük. Habosra keverjük a tejszínt és közben óvatosan hozzápergetjük a cukrozott keveréket.Ha kész a tésztalapokat megkenjük a habbal. A torta tetejét a visszamaradó habbal kenjük be. Hűtőben tároljuk, hogy a kinálás előtt a krémek állaga megmaradjon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 16. 14:57
A nagyanyám narancstortája elkészítési módja és hozzávalói.