Erdélyi hagymamártás kolbásszal. recept
60 perc
Az Erdélyi hagymamártás kolbásszal. hozzávalói:
1 kg
vöröshagyma ( lila hagyma)
2 evőkanál sertészsír
1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika
1 mokkáskanál csípős paprika
só
1 mokkáskanál csombor morzsolva
10-15 dkg
házi füstölt kolbász
Ízlés szerint őrölt fekete bors
A habaráshoz: 1 evőkanál liszt
az ízesítéshez 1 citrom kifacsart leve.
Az Erdélyi hagymamártás kolbásszal. elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, zsíron megdinszteljük, majd sózzuk, paprikázzuk. Felengedjük vízzel. Ízesítjük csomborral, ízlés szerint őrölt fekete borssal, és a kolbászt is belerakjuk, vékonyabban felkarikázva.Ha a kolbász is megpuhult habarást készítünk liszttel és vízzel, készre főzzük. A végén citromlével ízesítjük. Sós vízben kifőzött burgonyával, friss kenyérrel kínáljuk, de tálalhatjuk puliszkával is.(Egyes erdélyi tájegységekben - Nyikó-mente, Homoród vidéke - az ételt lila hagymából készítik).
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 4. 12:27
Az erdélyi hagymamártás kolbásszal. elkészítési módja és hozzávalói.