Hagymás-burgonyás csipetke recept
50 perc
A Hagymás-burgonyás csipetke hozzávalói:
2 db
tojás
30 dkg
liszt
3 nagyobb szem burgonya
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál sertészsír
só
1 evőkanál fűszerpaprika.
A Hagymás-burgonyás csipetke elkészítési módja:
A lisztet a felvert tojással és kevés vízzel összegyúrjuk, majd kb. 5 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, tetejét lisztezzük és pihentetjük.Ezt követően 3-4 centiméteres darabkákat csípdeljünk belőle és forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a tészta után a forró vízben ezt is kifőzzük. A forró zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd sózzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk előbb a burgonyát, majd a kifőzött tésztát is és összekeverve savanyú káposztával kínáljuk. (A főzőlevet levesnek használhatjuk fel.)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 2. 17:36
A hagymás-burgonyás csipetke elkészítési módja és hozzávalói.