Zalai lepény recept
A Zalai lepény hozzávalói:5 dl aludttej, /joghurt/
1 kg burgonya,
kb. 30 dkg liszt,
1 kispohár tejföl,
1 fej vöröshagyma,
zsír, só
A Zalai lepény elkészítési módja:
A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük. Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tejfölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percre visszatesszük a sütőbe. Szeleteljük, frissen tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 27. 14:01
A zalai lepény elkészítési módja és hozzávalói.