Hagymatorta recept
A Hagymatorta hozzávalói:50 dkg levelestészta,
4-5 fej lilahagyma,
20 dkg füstölt húsos szalonna,
4 dl sűrű tejszín,
pár szem fekete vagy lila olivabogyó,
só,
bors
A Hagymatorta elkészítési módja:
Az apróra vágott szalonnát megpirítom, majd félreteszem, és a zsírjában megpárolom a szeletekere vágott hagymát. Szalonna vissza, felöntöm tejszínnel, beleteszem a kimagozott olivát, sózom borsozom, 10 percig főzöm A masszát a felengedett és kerek tortaformába kinyújtott tésztára teszem és kb 20 perc alatt megsütöm.
Bevált vendégváró. Előnye, hogy hidegen és melegen is ehető. Én fagyasztott levelestésztát használok hozzá, így még hamar el is készül
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. nov. 2. 18:43
A hagymatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.