Szicíliai narancssaláta recept
A Szicíliai narancssaláta hozzávalói:Hozzávalók
3 szem édes narancs,
szárzeller,
lilahagyma,
só,
bors,
olivaolaj
A Szicíliai narancssaláta elkészítési módja:
A meghámozott narancsot felkarikázom, ráteszem a szintén felkarikázott szárzellert, az apróra vágott lilahagymát, sózom, borsozom és jó sok olajjal meglocsolom. Pirítóssal a legjobb tunkolni a sós-narancsos-olajos levet. Lehet önálló előétel vagy egy jó kis antiasto misto része.
Tipikus nyári előétel lenne, ha nyáron kapnánk finom, édes, lédus narancsot. De mivel ezt nyáron nem kapni, ezért ennek a sós narancssalátának most van igazi szezonja. Nagyon egyszerű és eddig mindenkinek bejött, pedig sokan csak hosszas unszolásra kóstolták meg.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. nov. 2. 18:35
A szicíliai narancssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.