Zöldséges Risotto recept
A Zöldséges Risotto hozzávalói:Hozzávalók 4 főre:
40 dkg risotto rizs,
1,5 l alaplé,
1 dl száraz fehérbor,
olivaolaj,
vaj,
reszelt parmezán,
3 szál közepes sárgarépa,
1db kicsi felé hajó közepes cukkini,
1 nagy fej hagyma
A Zöldséges Risotto elkészítési módja:
Répát, cukkinit apró kockákra vágom, és rövid lében megfőzöm A felkockázott hagymát olajon kicsit pirítom, majd beleöntöm a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáöntöm a bort, és folyamatosan keverem. Mindig a bor legyen az első, amivel a rizs találkozik. Ha magába szívta a bort, jöhet az első kanál alaplé, és újra kevergetni kell. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg felszívta a levet, csak ezután jöjjön akövetkező adag. A második harmadik felöntésnél teszem bele a zöldségeket a levükkel együtt. Ha megfőtt a rizs (15-20 perc kb), az utolsó adag levet, nem főzöm el teljesen. Belekeverek még egy diónyi vajat és 10 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálalom.
A tányérban parmezánt újra reszelek rá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. nov. 2. 18:26
A zöldséges risotto elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.