Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenótos risotto recept

Spenótos risotto recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Spenótos risotto hozzávalói:
300 g spenót (fagyasztott is jó)
2 összezúzott fokhagymagerezd
100 g rizs (risottorizs)
1 EK olivaolaj
1 TK fenyőmag (ha van)
50 ml száraz fehérbor
150 ml húslé vagy 1/2 TK vegeta
só, bors
1 EK reszelt parmezán
1 EK tejföl


A Spenótos risotto elkészítési módja:
A jól összenyomott spenótot, a fokhagymával az 1 EK olajon illetve a rizzsel üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot, majd felengedjük a fehérborral, pici vízzel, hozzáadva a vegetát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd amikor már kész belekeverjük a reszelt parezánt, és a tejföllel elkeverjük. Jó étvágyat.

ww-seknek: egy adag 8 pont.


Kategória: Egytálételek receptjei


A spenótos risotto elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook