Spenótos risotto recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Spenótos risotto hozzávalói:
300 g spenót (fagyasztott is jó)
2 összezúzott fokhagymagerezd
100 g rizs (risottorizs)
1 EK olivaolaj
1 TK fenyőmag (ha van)
50 ml száraz fehérbor
150 ml húslé vagy 1/2 TK vegeta
só, bors
1 EK reszelt parmezán
1 EK tejföl
A Spenótos risotto elkészítési módja:
A jól összenyomott spenótot, a fokhagymával az 1 EK olajon illetve a rizzsel üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot, majd felengedjük a fehérborral, pici vízzel, hozzáadva a vegetát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd amikor már kész belekeverjük a reszelt parezánt, és a tejföllel elkeverjük. Jó étvágyat.
ww-seknek: egy adag 8 pont.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 15. 10:34
A spenótos risotto elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.