Tonhalas tésztasaláta brokkolival recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tonhalas tésztasaláta brokkolival hozzávalói:
250 g Penne rigate (csőtészta) (4pont)
100 g tonhal a saját levében (2p)
250 g brokkoli (0p)
250 g paradicsom (0p)
1 fej hagyma (0p)
1 gerezd fokhagyma (0p)
2 KK n (2p)növényi olaj
só, fekete őrölt bors
1 EK ecet (0p)
néhány friss bazsalikomlevél (0p)
A Tonhalas tésztasaláta brokkolival elkészítési módja:
Megfőzzük a tésztát, a rózsákra szedett és megmostott brokkolit is sósvízben (kb.7 perc) Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pici olajon megdínszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és a megfőtt brokkolit. (pár perc elég) Ehhez a szószhoz keverjük a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát valamint a villával összetört tonhalat óvatosan belelkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ecetezzük. Tálalásig hagyjuk az ízeket egy fél óráig összeérni, majd megszórjuk friss bazsalikommal. Tipp: parmezánnal megszórva is nagyon ízletes.
1 adag ww-seknek: 2 pont (parmezán nélkül)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 11. 12:15
A tonhalas tésztasaláta brokkolival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.