Hagymás máj recept
A Hagymás máj hozzávalói:70 dkg borjúmáj,
2 nagy fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
fél csokor zöldpetrezselyem,
1 babérlevél,
1 ek paprika,
2 ek olivaolaj,
fél kk só.
A Hagymás máj elkészítési módja:
A májat lehártyázom, kis darabokra vágom és elkeverem a zúzott fokhagymával. Apróra vágom a hagymát és a petrezselymet is, és a babérlevéllel együtt olajon mérsékelt tűzön párolom. Mikor a hagyma megpuhult, megsózom a májat és a paprikával együtt a lábasba dobom és erős tűzön öt perc alatt megpárolom.
Burgonyával tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: leti80, 2008. júl. 12. 16:21
A hagymás máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.