Bolgár rizseshús recept
A Bolgár rizseshús hozzávalói:400 g sertéshús,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
2 teáskanál édes nemes paprika,
1/4 teáskanál bors,
2 összenyomott fokhagymagerezd,
2 paradicsom,
1 l húsleves,
1 zöld paprika,
3 fej vöröshagyma,
250 g hosszú szemű rizs.
A Bolgár rizseshús elkészítési módja:
A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szeljük. A hagymát megtisztítjuk és négy részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk. A rizst hozzáadjuk és felforraljuk. A paprikát és a hagymát belekeverjük és puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és ízesítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: leti80, 2008. júl. 6. 23:07
A bolgár rizseshús elkészítési módja és hozzávalói.