Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel recept
130 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel hozzávalói:
1 fej vöröskáposzta
3 közepes alma (savanykás)
citromlé
2 hagyma
2 babérlevél
5 TK növényi olaj (oliva)
10 szem borókabogyó
100 ml száraz, könnyü bor
2 KK húslé (vegetából is jó)
340 g cseresznyebefőtt cukor nélküli (meggy is finom hozzá)
4 szelet sertéshús
só, fekete őrölt bors
1 EK ecet
1 TK cukor
1200 g megfött burgonya
A Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel elkészítési módja:
A káposztát és az almát vékony csíkokra felvágjuk, majd a citromlével meglocsoljuk. Pici olajon a kockára vágott hagymát megpároljuk majd hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez jön a babérlevél, borókabogyó, bor, só, bors, és kb. 1 órán át lassú tüzön megpároljuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cseresznyebefőttet, levével együtt, majd pár percig még hagyjuk összerotyogni. Jöhet bele a cukor és az ecet. Eközben a sertésszeleteket borsozva, sózva natúron megsütjük. Sós vízben főtt burgonyát tálalunk mellé. Jó étvágyat.
ww-seknek: 1 adag 8,5 pont
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 12. 10:26
A cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.