Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel recept

Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel recept

Elkészítési idő 130 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel hozzávalói:
1 fej vöröskáposzta
3 közepes alma (savanykás)
citromlé
2 hagyma
2 babérlevél
5 TK növényi olaj (oliva)
10 szem borókabogyó
100 ml száraz, könnyü bor
2 KK húslé (vegetából is jó)
340 g cseresznyebefőtt cukor nélküli (meggy is finom hozzá)
4 szelet sertéshús
só, fekete őrölt bors
1 EK ecet
1 TK cukor
1200 g megfött burgonya


A Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel elkészítési módja:
A káposztát és az almát vékony csíkokra felvágjuk, majd a citromlével meglocsoljuk. Pici olajon a kockára vágott hagymát megpároljuk majd hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez jön a babérlevél, borókabogyó, bor, só, bors, és kb. 1 órán át lassú tüzön megpároljuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cseresznyebefőttet, levével együtt, majd pár percig még hagyjuk összerotyogni. Jöhet bele a cukor és az ecet. Eközben a sertésszeleteket borsozva, sózva natúron megsütjük. Sós vízben főtt burgonyát tálalunk mellé. Jó étvágyat.

ww-seknek: 1 adag 8,5 pont


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook