Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tojásos lencsesaláta recept

Tojásos lencsesaláta recept

A Tojásos lencsesaláta hozzávalói:
25 dkg lencse
1 db közepes fej hagyma
2-3 szál újhagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
4 db tojás
2 pár virsli(ha van füstölt virsli, azzal az igazi)
1 db kisebb piros husú kalifornia paprika
1 ek. mustár(aki szereti, csípőset tehet bele)
4 ek. olívaolaj
2+2 ek. citromlé
só, bors
kevés porcukor


A Tojásos lencsesaláta elkészítési módja:
Az előre beáztatott lencsét a vöröshagymával és fokhagymával, a babérlevéllel, sóval, borssal feltesszük főni. Kb. 25-30 perc kell a puhuláshoz. Közben felkarikázzuk a lilahagymát és az újhagymát, kicsit besózzuk, meglocsoljuk 2 ek. citromlével. A keményre főzött tojásokat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a virsliket rézsutosan feldaraboljuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. A maradék két kanál citromléből, mustárból, ízlés szerinti porcukorból, borsból, olajból és a lencse 2 kanálnyi főzőlevéből mártást kavarunk, melyet a hagymákra locsolunk. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a virslit és a paprikát.Óvatosan összekeverjük, és egy mélyebb tálba szedjük. Körbedíszítjük a tojáskarikákkal, és a tetejére finomra vágott újhagymaszárat szórunk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tojásos lencsesaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook