Talgiatelle alle cipolle recept
A Talgiatelle alle cipolle hozzávalói:Hozzávalók 2 főre:
25 dkg tészta,
2 fej lilahagyma,
15 dkg húsos szalonna,
fekete olivabogyó,
2 evőkanál tejszín (nem főző!),
só,
bors,
olivaolaj
A Talgiatelle alle cipolle elkészítési módja:
A lilahagymát felcsíkozom, és egy kis olivaolajon ressre pirítom a szalonnát apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, belekeverem a hagymát a kimagozott fekete olivabogyót, sózom, borsozom Kifőzöm a tésztát, ha kész leszűröm, majd 2 kanál főzővízzel és a tejszínnel elkeverem, rászedem a hagymás szalonnás öntetet. Pecorinóval tálalom.
Egyszerű hozzávalókból áll, majdnem olyan, mint egy jó hagymás szalonnás rántotta. Igazából a tagliatelle nem nagyon illik hozzá (szerintem), de csak ez volt éppen itthon. Rövid, nem bordázott tésztával szoktam főzni: garganelli, penne lisce (a rigate ellentéte, azaz, nem bordázott, hanem sima), de esetleg egy rigatoni romani is megteszi. Farfalle semmiképp!
Ugyanezt a szószt sok tejszínnel (hurrá!) hagymatortára szoktam rakni. Azt is érdemes kipróbálni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. nov. 2. 18:41
A talgiatelle alle cipolle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.