Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Töltött krumplis fánk recept

Töltött krumplis fánk recept

A Töltött krumplis fánk hozzávalói:
25 dkg főtt áttört krumpli
25 dkg liszt
1 tojás
2 dkg élesztő

20 dkg-os vagdalthús konzerv
gulyáskrém
reszelt hagyma
fűszerek ízlés szerint


A Töltött krumplis fánk elkészítési módja:
A hozzávalókból elkészitjük a tésztát,és megkelesztjük.Közben a vagdalthúst szétnyomkodjuk villával,és füszerezzük.Gulyáskrém,hagyma, stb izlés szerint.A megkelt tésztát átgyúrjuk,kinyújtjuk,kb 1cm vastagra,de inkább kevesebb legyen.Kb 8 cm-es köröket vágunk ki, a közepén elosztjuk a tölteléket,összehajtjuk,(félkör alakura) a széleit össze nyomkodjuk,és bő olajban megsütjük.

Melegen,de hidegen is nagyon finom.Ezzel a tésztával szoktam virslit is bebugyolálni,és úgy megsütni,de az csak melegen jó.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A töltött krumplis fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook