Gombás, vagy húsos palacsinta recept
A Gombás, vagy húsos palacsinta hozzávalói:12 db palacsinta,
50 dkg gomba,
1 nagy hagyma
pirospaprika
zsir v.olaj
2 dl tejföl
liszt
A Gombás, vagy húsos palacsinta elkészítési módja:
Elkészitjük a gomba pörköltet,ha kész behabarjuk,majd leszürjük.A levét félre rakjuk,a gombával megtöltjük a palacsintákat,tűzálló tálba rakjuk,és ráöntjük a szaftot.Sütőben átforrósitjuk.
A húsos változat 50 dkg darált húsból készült pörkölt,szintén behabarva.A további elkészités azonos az elöbbivel.Mindkettő nagyon finom,és a szaft miatt nem száraz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. nov. 1. 12:37
A gombás, vagy húsos palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.